Suomeksi | Finnish Englsih Svenska Français ภาษาไทย РУССКИЙ


Songthaew/Rot-Song-Taew


Songthaewit (Rot-Song-Taew) – lava-bussit/lava-taksit – ovat osa epävirallista julkista liikennettä ja ovat yleinen tapa kiertää Thaimaassa. Songthaew on katettu lava-auto, jonka lavalle on tehty kaksi penkkiriviä. Siitä tulee nimi songhtaew, ”kaksi riviä”.
Songthaew | Lavabussi
Lavataksi | SongthaewVoit pysäyttää songthaewin viittaamalla ja kun se pysähtyy, hyppäät sisään ja istut penkille, jos on tilaa. Kun haluat päästä ulos, paina summeria, jotka ovat yleensä katossa mutta joskus myös sivussa. Kun songthaew pysähtyy nouse ulos ja kävele kuljettajan sivuikkunan luo ja maksa kyyti. Hinnat ovat kiinteitä ja joissakin takseissa on jopa hinnasto näkyvillä. Kuljettaja kertoo, kuinka paljon maksaa. Hua Hinissä kyyti maksaa 10–20 THB.

Pääteasema on Soi Sra Songin ja Soi Dechanucitin risteyksessä / Chatchai Market. Songthaewit lähtevät siitä ja ajavat Soi Petchakasemia pitkin Khao Takiabille ja toinen Hua Hinin lentokentälle päin - ei tosin aja aina sinne asti.

Reitti: Khao Takiab - Chatchai Market Soi Sra Song - Hua Hin sairaala - Hua Hin lentokenttä. Reitti A: Chatchai Market on Soi Sra Song - Khao Takiab Reitti B: Chatchai Market on Soi Sra Song - Hua Hin sairaala - Hua Hin lentokenttä (ei aja aina lentokentälle.