Suomeksi | Finnish Englsih Svenska Français ภาษาไทย РУССКИЙ

Pala U vesiputous


Noin 60 kilometrin päässä Hua Hinistä kohti Burman rajaa sijaitsevat 11-portaiset Pala-U:n vesiputoukset. Vesiputoukset ovat osa thaimaan suurinta luonnonpuistoa Kaeng Krachan kansallispuistoa, jonka ala on lähes 3,000 km2. Putouksia ympäröi sademetsä, joka on yli 1000 vuotta vanha. Voit nähdä puistossa paljon harvinaisia lintuja ja perhosia. Alueella saattaa törmätä myös villinorsuihin.

Pala-U vesiputoukset Hua Hin Thaimaa Puisto on täydellinen paikka matkailijoille, jotka rakastavat patikointia luonnon keskellä oikeassa sademetsässä. Kapeaa polkua reunustavat liaanit ja erilaiset kasvit. Kirkkaassa vedessä uiskentelee lukemattomia "Pluang" kaloja (Soro Brook karppi), joita vierailijat voivat ruokkia myytävänä olevilla leivällä tai ruoalla. Vierailijat voivat pulahtaa veteen tasoilla 1-3, jotka ovat riittävän turvallisia. Monet matkailijat kääntyvät takasin tasolta kolme, mutta jos jatkat pidemmälle, polku on vaikeakulkuinen ja tason 6 jälkeen vaativa.

Paras aika vierailla Pala U vesiputouksilla on marraskuusta huhtikuuhun, kun vesiputous on kauneimmillaan. Kuivan kauden aikaan vesiputousten tilalla virtaa pieni puro. Paras aika katsella perhosia on 07:00-10:00.

Mukaan on kuitenkin hyvä pakata ruokaa ja juotavaa, koska kauppa ei ole auki päivittäin - vain viikonloppuisin ja vapaapäivinä.
Polulla on osittain liukkaita kiviä, joten kannattaa valita kengät sen mukaan. Pukeutumisessa kannattaa ottaa huomioon, että polku kulkee läpi sademetsän vesiputousten lähellä.

Sisäänpääsy maksaa 400 bahtia.
Edestakainen taksimatka putouksille maksaa n. 1 500 THB.
Pääset vesiputouksille myös kansainvälisen retken mukana.
Saat lisätietoja soittamalla Kaeng Krachan National Park on 032 459293 tai 032 459293.