Suomeksi | Finnish Englsih Svenska Français ภาษาไทย РУССКИЙ

Apinavuori/Khao Takiab


Khao Takiab tunnetaan myös nimellä Apinavuori (Monkey Muontain). Apinavuori sijaitsee Khao Takiab vuorella n. 7km etelään Hua Hinin keskustasta. Temppelin munkit pitävät huolta sadoista apinoista, jotka vaeltavat vapaasti ympäri aluetta. 50 bahtilla voit ostaa annoksen apinoiden herkkuja: maissia, banaaneja ja pähkinöitä. Ämpärillisen herkkuja apinoille voi ostaa kioskilta, josta saa myös itsellekin juomia ja pikkupurtavaa. (kartta)

Apinoihin kannattaa suhtautua kuitenkin varoen. Vaikka ne ovat tottuneet ihmisiin, ne ovat edelleen eläimiä ja he kilpailevat ruoasta kuin laumaeläimet. Apina saattaa hypätä kaulaan ja yrittää syödä ruoan ämpäristä tai hypätä tavoittelemaan ämpäriä myös puista tai katoilta. Jos apinat ovat ympäröineet sinut ja ovat tulleet liian lähelle, voit yksinkertaisesti kaataa ruuat mahaan ja vain kävellä pois.

Apinoiden huoltajat ohjailevat ja komentavat apinoita pitkillä kepeillä ja ajavat apinat pois, jos ne aiheuttavat hankaluukisa. Myös koiria pitävät apinoita loitolla suurimman osan ajasta. Joten asianmukaisella käyttäytymisellä saat ainutlaatuisen kokemuksen.

Julkinen liikenne on halvin tapa mennä Apinavuorelle. Vihreät avopakettiautot songthaewit kulkevat n. 15min välien ja maksavat 10-20 THB / henkilö Hua Hinin keskustasta. Bussi pysähtyy viittaamallaja voit  nousta pois tai mennä sisään milloin tahansa reitin varrella. Bussitkulkevat Hua Hin yö markkinoilta, alas Petchkasem Roadille ja päätyvät Khao Takiabiin.
Myös Tuk Tukilla pääsee kätevästi Khao Takiabiin ja takasin, mutta ne ovat yleensä yli hinnoiteltu turisteille ja perivät usein jopa 200-250 THB lyhyestä 10 minuutin ajomatkasta. Harvemmin onnistuu neuvottelemaan halvempaa hintaa, koska useimmat kuskit mieluummin menettävät kyydin hinnan kuin pudottavat hintaa.

Moottoripyörä taksi on myös vaihtoehto.

HUOM!
Älä lyö tai potki apinoita.
Älä koske apinoita millään tavoin – ne purevat.
Huolehdi irrallisista tavaroistasi - apinat ovat uteliaita.