Suomeksi | Finnish Englsih Svenska Français ภาษาไทย РУССКИЙ

Khao Takiab Hua Hin


Khao Takiab (kartta) sijaitsee n.7 km etelään Hua Hinin keskustasta. Alue on saanut nimensä Khao Takiab vuoresta (= Syömäpuikko vuori), joka jakaa alueen kahteen osaan. Alueella on hotelleja ja asuntoaluieta, mutta on  rauhallisempi kuin Hua Hinin keskusta. Ympäristössä on runsaasti eri palvleuja tarjolla: majoitusmahdollisuuksia, ranta-aktiviteetteja, ravintoloita ja baareja. Khao Takiabin alue on suosittu turistikohde ja viikonloppuisin vilinää riittää. Vuoren huipulla on temppeli Khao Takiab.

Khao Takiab ranta ja Apinavuori Hua HinKhao Takiabin molemmilla puolilla on miellyttävät rannat (Khao Takiab rannat). Eteläinen ranta on myös paikallisten suosikki. Pohjoinen sekä eteläinen ranta ovat rauhallisempia kuin Hua Hinin keskustan rannat tarjoten mahdollisuuden rentoutumiseen ja herkullisiin ruokailuhetkiin, jossain rantojen useista ravintoloista.

Khao Takiab tunnetaan myös nimellä Apinavuori, koska siellä on satoja apinoita.

Julkinen liikenne on halvin tapa mennä Khao Takiabiin. Vihreät avopakettiautot songthaewit kulkevat n. 15min välien ja maksavat 10-20 THB / henkilö Hua Hinin keskustasta. Bussi pysähtyy viittaamallaja voit  nousta pois tai mennä sisään milloin tahansa reitin varrella. Bussitkulkevat Hua Hin yö markkinoilta, alas Petchkasem tielle ja päätyvät Khao Takiab.
Myös Tuk Tukilla pääsee kätevästi Khao Takiabiin ja takasin, mutta ne ovat yleensä yli hinnoiteltu turisteille ja perivät usein jopa 200-250 THB lyhyestä 10 minuutin ajomatkasta. Harvemmin onnistuu neuvottelemaan halvempaa hintaa, koska useimmat kuskit mieluummin menettävät kyydin hinnan kuin pudottavat hintaa. Moottoripyörä taksi on myös vaihtoehto.

www.khaotakiab.com