Suomeksi | Finnish Englsih Svenska Français ภาษาไทย РУССКИЙ


Khao Takiab rannat


Khao Takiab rannat

Khao Takiabin rannat (kartta) sijaitsevat n. 7km etelään Hua Hinistä. Vuorelta etelään päin lähtee kilometrien pituinen hiekkaranta, joka on myös paikallisten suosiossa. Khao Takiab ranta ylettyy vuorelta aina Suan Son Pradiphat rannalle asti. Rannan pohjoispäässä ovat ravintolat ja muut palvelut. Khao Takiab ranta on hiljaisempi kuin Hua Hinin keskustan ranta, eikä siellä ole kaupustelijoita yhtä paljon kuin Hua Hinin rannalla. Viikolla ja hiljaisena kautena ranta on rauhallinen. Thait tulevat rannalle vastailtapäivällä, kuin ei enää kuuma.

Khao Takiabin rannalla on paljon eri palveluja: vesiskootterin vuokraus, banaanivene-ajelu, poniratsastus, kajakin vuokrausta tietyistä hotelleista ja Guesthouseista. Pitkin rantaa on myös Thai-hierontapaikkoja.

Merellä n. 800 m päässä Khao Takiabista ovat saaret Koh Singto ja Koh Tao (ei Koh Samuin lähellä oleva Koh Tao). Saaret ovat upeita snorklaus sekä kalastuspaikkoja. Venematka saarille on n.20 min, mutta kuljetus täytyy järjestää itse Khao Takiab kalastajakylässä. Saarilla ei ole palveluja.

Khao Takiabille pääsee Petchakasem Roadilta mm. taksilla, mopotaksilla, tuk-tukilla tai songthaevilla, joka on halvin vaihtoehto.