Suomeksi | Finnish Englsih Svenska Français ภาษาไทย РУССКИЙ


Hua Hinin ranta

Hua Hin Beach


Hua Hinin hienohiekkainen ranta (kartta) on n. 7km ja ulottuu etelään päin mentäessä Khao Takiab vuorelle asti. Hotelli Hiltonin tuntumassa on ravintoloita, vuokrattavia aurinkotuoleja/-varjoa ja palvelut lähellä. Mentäessä enemmän etelään Khao Takiabia kohti palvelut vähenevät ja rannalla on vähemmän tungosta. Eteläisessä päässä on enemmän vesiurheiluun suunnattuja harrastuksia. Pohjoiseen mentäessä kala-ja äyriäisruuista kuuluisat laituriravintolat ovat esteenä, mutta mentäessä Naresdamri Roadia eteenpäin ’Fish Pierin’ kohdalla pääsee taksin rannalle. Rannikolla näkyy armeijan veneitä vartioimassa kuninkaan kesäpalatsia.

Hua Hin Beach

Rannalla liikkuu myös myyjiä kaupustellen erilaisia tavaroita tai pikku purtavaa. Hinnasta neuvottelu kuuluu kulttuuriin, joten valmistaudu kovaan tinkimisen. Voit vuokrata rannalla hevosen tai ponin 15min -1h. Myös banaaniveneitä näkyy, varsinkin viikonloppuisin.  Vesiskoottereitakin voi vuokrata. Kannattaa tutkia skootteri tarkasti enenen ajelulle lähtöä. Tuulisella päivällä rannalla näkyy useita leijan lennättäjiä.


Rannalle pääsee monesta kohdasta. Kävellen ja autolla/mopolla pääsee Damroen Kasam Roadia pitkin kojujen ja Sofitel hotellin välistä suoraan rannalle. Tällä kohdalla rantaa on ravintoloita ja vuokrattavia rantatuoleja varjoineen. Parkkipaikka on pienehkö, joten kannattaa kävellä.


Toinen suosittu reitti on mennä Naresdami Roadia pitkin, kääntyä päässä pienelle kujalle ’New World Coffe’-kahvilan läheisyydessä ja jatkaa kiinalaisen temppelin ohi rannalle vieviin rappusiin, jotka ovat hotelli Hiltonin vieressä. Petchkasem Roadilta pääsee rannalle useasta kohdasta: Soi 52,79,83 ja 85